Her får du en vin med masser af saft og kraft i smagen af Sangiovese-, Colorino- og Merlot-druer. Det understreger den dybe røde farve yderligere og de 12 modningsmåneder på slavonske egetræsfade.
Bruni "Laire" Morellino di Scansano Riserva 2010 er én af Bruni’s topvine, som er fremstillet på en blanding af 85% Sangiovese og 15% Syrah druer, der er høstet i slutningen af september.
"Moresco" har sine rødder nær Maremma kysten i Toscana. Den er skabt på en blanding af Sangiovese og Cabernet Saugvignon druer. Bruni har gjort en stor indsats for at finde den rette balance mellem de to druesorter. Vinen med sin intense rubinrøde farve er kendetegnet ved en aroma, fyldt af røde frugter og med en afrunding af krydderi. Smagen har en fin harmoni og elegance.
"Oltreconfine" er en af Azienda Bruni’s bedste rødvine. Oltreconfine har sine rødder nær Maremma kysten i Toscana. Den er skabt på Grenache druen. Hvilket man kun ser få eksempler på. Grenache druen giver vinen en fyldig og meget rund smag med flot balance. Det resulterer samtidig i en vin med intens rubinrød farve med aroma af især blåbær tilsat en snert af vanilje. Smagen har karakter - med varme, fylde og en dejlig blødhed.
Valpolicella-vine, der bærer betegnelsen Ripasso er lavet af gængs Valpolicella-vin men må kalde sig Ripasso pga. den helt særligt anvendte teknik. Ripasso-navnet kommer af det italienske ord - ripassare - som betyder at passere igen. Det er simpelthen "rester" fra Amarone-produktionen, der bliver anvendt igen. Altså, vinen har ligget på skaller og nogle gange kvas fra produktionen af Amarone. På den måde bliver Ripasso-vinen tilført noget af Amaronens fylde og karakter - uden dog at blive helt så kraftig, smagfuld og alkoholrig som Amaronen.
Castelforte Rosse Veneto er en rødvin på karton fra den italienske Veneto-region. Vinen har lagret et år på egetræsfade, hvilket giver den en kompleksitet og smag, der passer godt sammen med danske retter som kød, lam og ost – men den kan også sagtens serveres og nydes for sig selv.
Med Barolo Bricco Visette fra Ghisolfi får man oplevelsen af Piemonte og Barolo vinene når de er på det højeste. Ghisolfi’s Barolo er fremragende, hvilket de mange ratings klart viser. Det er Barolo når det er bedst.
Vine fra Chianti er indbegrebet af toscansk vin, og Il Volpetto er med sin velstrukturerende og fyldige krop et pragteksemplar af en Chianti-vin. Toscana-områdets stolthed er Sangiovese-druen, som udgør rygraden i denne vin. Il Volpetto er livlig og intens med silkebløde tanniner, der flot ledsager både røde kødretter og pasta.
Millennium - Gran Selezione er Losi’s topvin. En fremragende vin, som alle bør smage. Den blev produceret første gang i år 2000 og laves kun i særligt gode årgange. Tranquillo Losi, grundlægger af vinhuset Losi, valgte fra starten den berømte ønolog Tancredi Biondi Santi, fra hvem vinhuset lærte mange værdifulde hemmeligheder til fremstilling af de allerbedste vine. Druerne er produceret på syd-sydvest vendte skråninger på stenet og lerholdigt jord.
Querciavalle er en Chianti Classico fra Losi hvor druerne er dyrket på vinhusets kendte ”Leccino” marker. markerne ligger på de sydvendte skråninger 300-350 meter over havet, hvor jordbunden er præget af sandsten.
Montepulciano ligger tæt ved naturparken Val d’Orcia. Lunadoro er familiedrevet med stort landbrug, ferie-lejligheder og et næsten helt nybygget vineri, hvor produktionen påbegyndte i 2002. Stedet ejes af ægteparret Dario Hatte og Gigliola Cardinal.
Montepulciano ligger tæt ved naturparken Val d’Orcia. Lunadoro er familiedrevet med stort landbrug, ferie-lejligheder og et næsten helt nybygget vineri, hvor produktionen påbegyndte i 2002. Stedet ejes af ægteparret Dario Hatte og Gigliola Cardinal.
Pressenda Barolo er en af det italienske vinhus, Marziano Abbonas, bedste Baroloer! Den er lavet på 100 % Nebbiolo-druer og kommer fra enkeltmarken Pressenda, som har en af de bedste beliggenheder i Barolo-zonen, Monforte d´Alba.
Med sin rubinrøde farve og friske aromaer af modne frugter og krydderier er denne Spezieri, Col d’orcia Toscana Rosso en særlig vinoplevelse. Vinen er fremstillet af økologiske toskanske druer, hvilket bidrager til den karakterfulde smag.
Denne Valpolicella fra Tenuta da Mar er en bemærkelsesværdig vin, produceret på druerne, Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne dyrkes på bakkerne tæt på Verona, hvor jordbunden er præget af kalksten.
Druerne i Tenuta da Mar "Opera Terza" Amarone håndplukkes i slutningen af september og samles i små 5 kg kasser for at beskytte dem mod for meget tryk.
Denne Ripasso fra vinhuset Tenuta da Mar er en fyldig og spændende vin med en dejlig kompleksitet, produceret på druerne Covina, Rondinella og Molinara. Druerne dyrkes på bakkerne tæt på Verona, hvor jordbunden er præget af kalksten. Druerne håndplukkes i slutningen af september. For at beskytte dem mod for meget tryk, samles de i små 10 kg kasser.